De volgende hersenbreker

En terwijl we nog met de elektra bezig zijn, komt het volgende probleem om de hoek kijken. De badkamer ligt precies boven de keuken dus de riolering zou aangelegd worden in het plafond van de keuken. Hier was 80cm ruimte onder de balken en dat was precies voldoende om alle buizen vanaf de wastafel, bad en douche aan te sluiten op de verzamelleiding. Nu blijkt echter dat de schacht naar de 1e verdieping een opening heeft vlak voor een steunmuur en deze steunmuur staat dus letterlijk tussen de schacht en het valse plafond van de keuken in! Tsja….

Dus met heel veel opnieuw doormeten en rekenen, hebben we maar besloten om een deel van de riolering in de vloer van de badkamer te verwerken en een deel in het plafond van de keuken. Duimen dat dit zo gaat lukken..

Tegenslag bij de aanleg van de elektra

We zijn nu ruim 3 maanden verder nadat we met de elektra begonnen zijn. Het aanleggen van de leidingen en het doorvoeren van de bedrading duurde echt veel langer dan we hadden verwacht en het huis ligt dus voor de rest stil. Nu lijkt echter eindelijk het einde in zicht. Gisteren hebben Pieter en ik samen de groepenkast opgehangen. Zodra alle groepen hierop zijn aangesloten, hoeven we alleen nog alle aansluitingen te controleren. Dat controleren wordt nog wel even een dingetje om goed over na te denken. We moeten namelijk echt zeker weten dat alles goed werkt want hierna worden de wanden en plafonds gesloten. We zullen alle aansluitingen dus stuk voor stuk moeten doorpiepen met een multimeter. Zodra dat is afgerond kan de elektricien komen keuren en kan er ook een schouw plaatsvinden van de meterkast. En dan snel richting hoofdstuk Riolering. Alle rioleringsbuizen zijn in ieder geval al besteld…

Elektra in de woonkamer