Werkzaamheden tijdens de winter

Af en toe moet je een goede reden hebben om naar buiten te gaan en dan is zo’n groot stuk land echt super, want er valt altijd wel iets te doen. Dus heb ik eindelijk de dahliaknollen uit de grond gehaald. Ik had dit eigenlijk al eerder moeten doen en de natte klei heeft de knollen zeker geen goed gedaan. Desondanks wil ik proberen om ze opnieuw in potten te planten en volgend jaar opnieuw uit te zetten. Eigenlijk wilde ik ze ook nog vermeerderen door ze uit elkaar te scheuren maar dat lijkt me, gezien onderstaande foto, toch wel erg optimistisch…

De Helleborus had al rijkelijk gebloeid maar heeft nog steeds knoppen dus ben benieuwd of deze nog wat gaat doen in de komende weken..

Verder ben ik druk met de beukenhaag en de fruitbomen. Palen moeten in de grond geslagen worden, met de palenrammer, dus een behoorlijke krachtoefening. Yep, goed voor mij! Dan moet alle gras onder de bomen weg, er moet een laag karton over en vervolgens nog een laag houtsnippers. De komende weken ben ik hier wel mee bezig.

Veel gedaan en nu in afwachting..

In het laatste half jaar heeft Pieter heel veel gedaan. Vanwege de kids en de onmogelijke situatie om mijzelf in 2-en te delen (wat ik af en toe eigenlijk best wel zou willen), heeft Pieter vrijwel in zijn eentje alle installaties uitgevoerd. Van de aanleg van de elektra, tot de ventilatie, de waterleiding, het riool en de doorvoeren voor de pelletkachel. We hebben dus al elektra en water!

We zijn nu alweer een tijdje in afwachting van de bouwer, zodat we verder kunnen met de aanleg van de vloerverwarming. Dat is een project wat we wel echt samen moeten doen dus daar verheug ik me dan ook wel weer op. Evengoed petje af voor die vent van mij ?