De grondoverdracht

6 mei 2020 was het eindelijk zover en vond officieel de grondoverdracht plaats van onze kavel op de Vogelakker in Oosterwold bij de notaris. Vanaf dat moment zijn wij de trotse eigenaar van bijna 40 are grond!

Onze kavel
Onze kavel aan de Vogelakker

Aan de grondoverdracht is bijna 3 jaar voorafgegaan van de eerste verkenningstochten door Oosterwold tot de keuze voor de uiteindelijke plek die echt goed voor ons voelde aan de Vogelakker. Met al het werk dat hierop volgde.

Een lange spannende, met recht soms zenuwslopende weg. Van het tekenen van de eerste schetsen met heel veel uitzoeken, praten, tekenen, nog eens tekenen, langs rijden, de boel omgooien, nog eens praten, tekenen, etc, etc tot het uiteindelijk ondertekenen van de definitieve koopovereenkomst. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

De eerste echte beer op de weg was toen de gemeente halverwege een verdubbeling van de grondprijs aankondigde. Hier hadden we echt wel wat slapeloze nachten door. Een deel van de erfenis zat al in het project dus we wilden echt niet zomaar stoppen. Uiteindelijk vielen we in de coulanceregeling van de gemeente Almere. Dus we konden door, maar hoe… Met de deadlines die hierin gesteld werden hielden we een race tegen de klok. Problemen met de bouwer zorgden voor extra vertraging en als klap op de vuurpijl kwamen de Corona-maatregelen er bovenop met extra lange doorlooptijden bij de gemeente en andere instanties.

Bij dit alles verloren we soms erg veel tijd. Mij bekroop regelmatig het gevoel letterlijk in een soort Odyssee terecht gekomen te zijn waarbij we continu de weg kwijt raakten maar waaraan nu toch een echt een einde is gekomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.